Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuuta 7, 2015.

Väärä hälyytys....

Kuva
Onneksi pelko olikin aiheeton!  Käsitin väärin ne koneet tuossa parvekkeeni edustalla. Kaivoivat vain tuohon liittymään pienen naveron mihin peittivät tuon paksun vesijohdon.  Kuulemma huoltavat vain tämän alueen vesijohtoverkostoa. 

Muutenkin näyttää hyvältä. Tuota läheistä risteysaluetta jyrätään ja tasoitetaan nyt huolella. Nähtävästi ensi viikolla alkaa päällystystyöt ja tämän alueen hirvittävä pölyäminen lakkaa.... tai ainakin huomattavasti vähenee.  Eikä varmaan mene kauankaan kun sama tehdään tuossa kerrostalorakennuksen pihallakin. 
Ehkäpä tässä sittenkin kehittyy oikea kesätunnelma ainakin aamuisin.

Nyt alkaa keittää...

Kuva
Viimeiset kolme vuotta tässä uudessa asuinpaikassani tällä alueella olen kärsinyt helvetinmoisesta rakennusmetelistä ja pölystä.
Aloin kuitenkin jo vähitellen orientoitumaan ajatukseen että vihdoinkin alan päästä tuosta ärsyttävästä ongelmasta kun toi viimeinenkin kerrostalorakennus tässä ihan vieressä on harjakorkeudessa ja viimeisiä maansiirtotöitä tuon risteyksen alueellakin jo viimeistellään ja kohta siihenkin tehdään päällystystyöt- kuten tuon kerrostalotyömaan pihalle.


Olenkin mässäillyt ajatuksella että vihdoinkin loppuu tuo minun päivittäinen ja pakollinen rutiini imuroida tuo parvekkeeni puhtaaksi pölystä. Päivittäin se on ollut ihan pakko tehdä koska sitä pölyä kertyisi muuten niin paljon että sitä olisi jo vaikea poistaa.
Siitäkin olen toivorikkaana haaveillut että voisin vaikkapa juoda aamukahvini ja jopa maalata tuossa parvekkeella. Se olis yksii niitä tällaisen köyhän vuokra-asujan harvoja kesäisiä iloja. 

No!!!! tänä aamuna havahduin shokeeraavaan näkyyn että parvekkeeni et…

Ja eteenpäin...

Puoliväkisin taas parina päivänä olen vääntänyt väkisin viimeistä kuvataide-tilaustyötä. No on ainakin tekeillä.
Noita pieniä soittokeikkoja kyllä olisi niin paljon kun vain sielu sietäisi, mutta kun jo keikkaa tilatessa alottavat tyyliin: "me kun olemme tällainen köyhä kyläseura jolla ei liiemmälti ole varoja" ....eihän tuollainen juuri innosta!  Kyllä minun pitäisi saada edes kulukorvaus jokaisesta keikasta! Eikä tuo minun hanurikaan aikanaan ollut ilmainen.
Mielelläni ottaisin siihen lisäksi myös "vaivanpalkkaa" koska ei se haitarin soittaminen enää tällä iällä ole mitään kevyttä. Painaahan tuo minun Bugari jo itsessään 13 kiloa. Kun sitä roikottaa sylissään pari tuntia niin se todellakin tuntuu!
Tuollaista "talkoohenkeä" tunnen ainoastaan silloin kun oma syntymäkyläni Uimaniemi on kysymyksessä. Silloinkin vähintään kulukorvaukset minulle maksavat.

Käytiin sentään Viljon kanssa laulattamassa ihmisiä Vanttauksen myllyn kesätapahtumassa ja he siellä ainakin …