.....Vihdoinkin.....

Koko kesän olen tuskaillut täällä Kantokadulla tiepölyn kanssa. Vaikeinta se on ollut tuon astmavikani vuoksi. Myöskin ärsyttävän tuskalliselta se on tuntunut olla jatkuvasti imuroimassa ja pyyhkimässä jopa päivittäin pölyjä täällä asunnossakin.
Senpä vuoksi nuo tämän kesän sateet ovat tuntuneet jopa taivaan lahjalta.

Viime kesänä aloitettiin tässä Kairatiellä massiivinen vesi- ja viemäriyhteiden saneeraustyö ja koko Kairatie on tarkoitus kaivaa ylös. Se työ aloitettiin juuri tältä risteysalueelta joka piti olla uudelleen päällystettynä jo viime syksynä.
Eipä se käynytkään niin kuin Strömsössä. Alue kaivettiin auki ja sinne asennettiin uudet putket ja sitä mukaa täytettiin sekä jyrättiin jälleen tiiviiksi. Käsittääkseni sen piti olla valmis jopa päällystystä varten samana kesänä….ja niin sanottiinkin.
Sitten huomattiin asennuksessa jotain vikaa ja koko hoito kaivettiin vähitellen uudelleen auki.  Eikä kaikki vielä siinäkään.  Sama homma toistui vielä kaksi kertaa!

Otin tämän kuvan kesäkuun kesäkuun puolessa välissä tänä vuonna.
Kun sitten ”yritysten ja erehdysten” jälkeen alue taas täytettiin ja jyrättiin tasaiseksi asfaltoimista varten, oli jo niin syksyä yöpakkasineen että asfaltoimisesta luovuttiin ja siirrettiin se suosiolla tälle kesälle.
Homma kuitenkin venyi ja venyi.  Eilen oli elokuun 23- päivä ja asfaltointi vihdoin tehtiin.
Kaikki Rovaniemeläiset tietävät kuinka vilkas liikenne tällä risteysalueella on. Lisäksi tämän parvekkeeni ohittaa päivittäin useita Linja-autoja, koska linja-autoasema on periaatteessa melkein suoraan tuon Kairatien päässä. Unohtamatta niitä isoja jakeluautoja ja rekka-autoja.  Pahimpana ruuhka-aikana ei juurikaan ollut menemistä tuohon parvekkeelle piiputtelemaan.
Ostin alkukesästä muutamia kukkia tuohon parvekkeen kukkaritiläni juureen.  Ne kuitenkin tukahtuivat tuohon pölyyn. Olisi pitänyt joutaa- ja ennen kaikkea hoksata joka päivä suihkuttelemaan sen päivittäisen pölykerroksen pois.  Menivät niin rumaksi että vein ne rehut biojätesäiliöön.
Kun alkoi tämä ”sadekausi”, uskalsin tuohon parvekkeelle laittaa jo noita kauppojen yrttejä ”jatkokasvamaan” josta olen käynyt aina tarvittaessa napsimassa ruokiini.  Ne kyllä jo voi hyvin ja kasvavatkin. Tosi ei ole kyllä enää pölynnytkään niin kovasti kun silloin tällöin sataa.
Nyt olen jo pystynyt nukkumaankin melkein koko yöt kun ei ole tullut niitä limaisia hengenahdistuksia mitä tuohon astmanpoikaseen kuuluu.
Nyt tuntuu mukavalta kattella tuota vasta päällystettyä risteysaluetta.
 

Nyt se on siinä. Eilen 23.8-16 se valmistui.
Pankaa merkille tuo nykyajan tehokas ja kiivas
rakennustahti. Taakse on ilmestynyt uusi kerrostalo.

Siihen pölyongelmaan tosin nyt tulee ihan konkreettinenkin parannus kun tänä aamuna ilmastoinnin nuohoojat soittelivat ovikelloa ja kysyivät voisivatko tulla töihin. 
Tekivät perusteellisen kanavien puhdistuksen, vaihtoivat suodattimet myös ikkunan ’ilmareikiin’ ja vakuuttivat että enää ei jatkossa pölyä. Tämä ilmastointihuolto ”Kanavahai”- on sattumoisin nuoremman veljeni firma ja käy tämän talon kaikki asunnot läpi ihan samalla tavalla. Heillä on pirun tehokkaat vehkeet ja työntekijät.

Alkaakin nyt jo arveluttaa että tuleekohan tästä huoneilmasta liiankin puhdas ja minulta loppuu taas yksi aihe valituksiin.  ;)  
Se nyt on kuitenkin helpottavaa tietää että ei tarvitse enää päntiönään olla tuon pölyrätin jatkona ja jatkuvasti imuroimassa. Nythän voin tehettää täällä myös suursiivouksenkin koska tiedän että asunto pysyykin puhtaana pidempään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

...lestinheittoa ja bensanmyyntiä...

....Renne....

....ne pirun hammaslääkärireissut....

...elämäni kurjin ja surullisin lauantai...

....."Krupunaru" löysällä.....