Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuuta 21, 2016.

....No okay....

Kuva
Niin paljon on pyydetty tännekin jotain taustatietoa noista minun kahdesta Lappiaiheisesta biiseistä jotka on levytetty.

"Kairan taikaa"- biisin sanat tein monta vuotta sitten eräällä aamuvarhaisella eräretkellä nuotiolla kun kuuntelin niitä luonnon "taustaääniä". Osittain silloin jo hyräilin samalla myös melodiaa ja kun tulin taas kotiin, oli biisi jo helppo siirtää "kärpäsenkakoiksi" nuottiviivastolle.
Pari vuotta sitten tein biisin orkesterisovituksen kun tuo Askolan Viljo halusi sen levyttää ja se tehtiinkin.
Kun sitten siirsin tämän YouTubeen, oli luontevaa laittaa taustavideoon tuota omatekemää maalaustaidettakin, pääseepähän sekin ikäänkuin irti.


"Kairan taikaa"
"Koti Sodankylässä"- biisin tein muutama vuosi sitten kun syntymäpitäjäni Sodankylän kunta julisti Sodankyläaiheisen sävellyskilpailun.
Sanoittajaksi tähän biisiin sain Lapin Kansan suositun kollumnistin Mauno A Virtasen. Tein sävellyksen rungon valmiiksi ja lähetin sen ää…

.....Vihdoinkin.....

Kuva
Koko kesän olen tuskaillut täällä Kantokadulla tiepölyn kanssa.Vaikeinta se on ollut tuon astmavikani vuoksi. Myöskin ärsyttävän tuskalliselta se on tuntunut olla jatkuvasti imuroimassa ja pyyhkimässä jopa päivittäin pölyjä täällä asunnossakin.
Senpä vuoksi nuo tämän kesän sateet ovat tuntuneet jopa taivaan lahjalta.
Viime kesänä aloitettiin tässä Kairatiellä massiivinen vesi- ja viemäriyhteiden saneeraustyö ja koko Kairatie on tarkoitus kaivaa ylös. Se työ aloitettiin juuri tältä risteysalueelta joka piti olla uudelleen päällystettynä jo viime syksynä. Eipä se käynytkään niin kuin Strömsössä. Alue kaivettiin auki ja sinne asennettiin uudet putket ja sitä mukaa täytettiin sekä jyrättiin jälleen tiiviiksi. Käsittääkseni sen piti olla valmis jopa päällystystä varten samana kesänä….ja niin sanottiinkin.
Sitten huomattiin asennuksessa jotain vikaa ja koko hoito kaivettiin vähitellen uudelleen auki.  Eikä kaikki vielä siinäkään.  Sama homma toistui vielä kaksi kertaa!

Otin tämän kuvan kes…