Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuuta 25, 2016.

...."Tupakkimiehiä".....

Kuva
Opeteltiin polttamaan Mikon kanssa tupakkaakin tietty.  Periaatteessa kaikki alkoi siitä yhdestä ASO- juhlasta jonka kylämme kauppias Mauri järjesti kerran siellä koululla.  Siellä oli niiden lukuisten juhlapuhujien ja elävien kuvien lisäksi kaikenlaisia maistiaisia niin paljon että pöydät notkuivat. Niitä juhlayleisö sai maistella ihan mielin määrin.
Ensi kertaa mm. minäkin sain maistaa niitä tomaattisoseessa olevia sardiinisäilykkeitä joita silloin vielä tehtiin kilohaileista. Tykkäsin pirskatin kovasti niistä vaikka ne hiukan näyttivät arveluttavilta siinä punaisessa moskassa. Silloin kun ei oltu edes nähty mitään tomaattisosetta eikä sen näköistä ruokana.  Makkaraa ja leikkeleitä oli myös vaikka minkälaisia.  Mehän pojat syötiinkin sitten niin että ”napa rutisi” ja tultiin ihan ähkyyn.
Siinä tarjouspöydällä oli myös vino pino pieniä ”sippiaskia” tupakkaa,- miksi niitä silloin kutsuttiin Boston,-Armiro ja –Newport-merkkisiä. Se Newport oli ensimmäinen menthol tupakka mitä ikinä o…

....Kiitoksien paikka.....

Ensinnäkin kiitoksia kaikille teille jotka kirjoititte minulle tuonne e-mailiini!
Monet toivomuksenne niistä minun ja Mikon uusista "seikkailuistamme" tänne on nyt noteerattu.
Mutta että alkaisin kirjoittamaan jopa kirjaa aiheesta niinkuin pari kirjoittajaa ehdotti, ei kyllä minulta valitettavasti onnistu.  Minulla ei ole malttia ja ennenkaikkea osaamista niin paljoa että saisin kirjan aikaisesti. Tällä iällä myöskään ei mitkään kirjoittamiskurssit- tai koulutkaan enää kiinnosta.
Toisekseen, joutuisin tekemään sen omakustanteena, sillä mikään kustantamo ei huoli tällaista hieman ontuen kirjoittavaa tuntematonta tarinan kertojaa listoilleen.
Mutta tänne niitä juttuja kyllä voin kirjoitella säännöllisin väliajoin.

Mehän Mikon kanssa oltiin kouluaikoina todella vallattomia ja tehtiin paljon konnankoukkuja sekä harrastettiin sellaista puolittain hyväntahtoista "pirruutta" varsinkin sellaisia ihmisiä ja koulutovereitakin kohtaan jotka niistä herkästi pillastuivat.
Sydämet…

....."Krupunaru" löysällä.....

Kuva
Kaikillahan on kouluaikana ollut se paras kaveri jonka kanssa synkkaa tavallista paremmin yhteen. Näin oli myös minulla. Hänen nimensä oli Mikko. Me olimme kuin paita ja perse ja yhdessä sellaisia pahankurisia ja kekseliäitä keppos-tehtailijoita. Kylläkin noiden keppostelujemme ulkopuolelle mielellämme jätimme vanhukset ja ns. ”jumalanvaivaset”. Yleensä iskimme kohteittemme heikkoon kohtaan josta sitten riitti hauskaa muisteltavaa pitkäksi aikaa. Olimme koulumme opettajien mielestä sen ajan terroristeja omalla tavallamme. 
No, nuo opettajat olivatkin meille mieluisimpia keppostelun kohteita.  Emme vaan kovinkaan usein uskaltaneet iskeä heihin koska kiinni jäätyämme tekojamme seuraava rangaistus oli kovin karvas ja yleensä moniulotteinen. Kerran meidän vuoksemme joutui jopa  koulun johtokuntakin kokoontumaan ja silloin puhuttiin jopa kasvatuslaitoksesta sen yhteydessä.
Silloin meidät Mikon kanssa kutsuttiin veistosalista jossa odottelimme, vuorotellen ja yksin kuulemaan tuomioita jo…

....Mukava vieras.....

Kuva
Sain yllättäen viime viikolla mukavan tosi mukavan ja yllättävän vieraan, eikä se ollut mikä tahansa vieras.  Se oli Hiukkavaaran aikainen armeijakaverini jota en ole sen koommin nähnyt kun päästiin siviiliin.  Oli menossa  Ylläkselle ja kokeili matkan varrelta saisiko minuun puhelinyhteyden ajatuksenaan pitää paussi pitkän ajomatkansa välillä.
Vaikka aika on kulunut ja äänihuulet karhenneet meillä molemmilla, tunnistin tykkihallin ”sparrauskaverini” jo puhetyylistä vieläpä hyvin. En viitsi kuitenkaan mainita tässä hänen nimeä.

Lukuisat on ne kerrat kun pidimme nyrkkeilykuntoamme yllä komppaniamme tykkihallissa. Opimme tuntemaan toistemme kujeet ja ajatuksetkin hyvin että oli vaikeaa yllättää millään yksittäisellä jabilla tai koukulla toisiamme.
Oli todella kiva muistella niitä aikoja.
Muisteltiin kuinka onnistuin saamaan hänelle lukuisia viikonloppuvapaita ja iltalomia sen varjolla että hän oli meidän varusmiesbändin roudari ja miksaaja vaikka nän ei tiennyt oikeasti mixauksesta ”h…