Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuuta 8, 2017.

....Toistuvat painajaisunet....

Kuva
Heräsin taas aamuyöllä siihen tuttuakin tutumpaan painajaisuneen että putosin jäihin ja liu’uin jään alle josta en päässyt ylös kun en sitä tippumis-avantoa löytänyt.
Kyseinen ’uni’ on herättänyt minut aina silloin tällöin noin 10- vuotiaasta lähtien. Tuo minun oikea jäihin putoaminen tapahtui kun olin jo melkein 10- vuotias. Edellisenä iltana olin saanut valmiiksi koivupuusta itse kirveellä ja puukolla valmistamani luistimet. Illan aikana vielä viilailin vanhasta pokasahasta katkaisemani terän päät pyöreiksi ja istutin ne valmistamiini luistimen runkoihin.

Meidän kylässä ei vielä silloin juurikaan ollut niitä kaupoista ostettuja Hokkareita. Kaikilla ne oli koivupuista veistettyjä. Toisilla niissä luistimissa oli kyläseppien jo ammoisina aikoina takomia kierukkanokkaiset terät. Meilläkin oli sellaiset vain yksiin luistimiin mutta ne olivat käytössä isoveljelläni. Silloinhan tehtiin paljon noita luistimen teriä myös pokasahan teristä kun niitä oli aina saatavilla.  Itse tykkäsin luistell…