Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuuta 5, 2017.

….jatkoa edelliseen aiheeseen…

Kuva
Kun nyt kerran tuli sähköpostiini pyyntö että jatkaisin vielä tästä aiheesta lisää niin päätin sitten jatkaa.
Aikanaan kehityin tuossa soittamisessa niin paljon että kelpasin jo eri tilaisuuksiin esiintyjäksi.
Se että opin niin nopeasti, oli puhtaasti opettajamme Heikin ansiota.
Minun aikana siihen mennessä ei koulussamme koskaan ollut musiikkitunneilla musiikin teoriaa. Heikki toi myös musiikin teorian tullessaan ja saimme opiskella nuottien tekoa- ja lukua kaikkine krumeluureineen. Siihen mennessä esimerkiksi minun todistuksessani aina oli ”musiikin” kohdalla välttävä n:o 5.
Todistuksen arvostelunumero perustui siihen mennessä aina johtajaopettajamme pitämiin ”koelaulutilaisuuksiin.” Pankaas arvaten kehdattiinko sen ikäisenä poikana laulaa kunnolla koelauluissa. Ei todellakaan!  Meillä kaikilla pojilla ne koelaulut menivät aina tyyliin- ”pieenii nookipoika vaaan…” – tai ”Miinääpä oolen se laaulajapoika ja mulla on laulun nuootti.” –ja se oli juuri se tarvittava yksi säkeistö.

....hanuristien joukkoon....

Kuva
Ihan lapsesta saakka tykkäsin ja ihailin ihmisiä jotka osasivat soittaa jotakin instrumenttia ja varsinkin haitaria. Yleensä muut leikit keskeytyivät heti- ja joka kerta kun radiosta tuli hanurin soittoa.
Jo ennen kuin olin koulussakaan ja mentiin Äidin kanssa koululle joko äitienpäiväjuhlaan tai koulumme kuusijuhlaan, ihailin äärettömän paljon sitä kun se ”naisopettaja” osasi säestää harmonilla yleisön yhteislaulua. Tapitin ja kuuntelin yleensä vain sitä harmonin soittoa. Olin usein myös naapurissamme Rantalassa siinä toivossa että joku niistä pojista joskus ottaisi mandoliinin ja alkaisi soittaa. He kaikki ihan rajastaan olivat taitavia sen soitossa,- jopa Esa jonka vasen käsi oli syntymästään saakka jäykkä ja paljon pienempi ja siinä oli vain peukalo ja etusormi. Toiveena oli että myös minä saisin sitä kokeilla soittaa. Usein sainkin ja varsinkin silloin kun kotona oli vain Annitäti ja Esa. Innostuin jopa siitä mandoliinista niin paljon, että kun Äiti teki minulle puvun vakosame…