Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuuta 5, 2017.

.....jyrsijä-koneistajasta konesuunnittelijaksi.....

Kuva
Pari vuotta Ruotsistamuuton jälkeen, eli 1976 –vuonna onnistuin täällä Rovaniemellä vihdoin pääsemään Boråsin AMU-centerin koulutuksessa hankkimaani ”Jyrsijä-koneistajan” ammattiin jossa olin jo Ruotsissa hyvä. Viimeisen puolen vuoden jakson aikana Alingsåsin Electroluxilla pääsin tekemään niitä hommia urakalla ja tein todellakin sen avulla rahaa.  Olin siellä jyrsijänä ja siinä piti käyttää paljon myös päätä.
Tein siellä pitkiä sarjoja ja ennen kuin aina aloitin uuden projektin, mietin aina kuinka jouduttaisin sitä hommaa niin että pääsisin hyville palkoille. Tein joka projektille oma ”jigin” jolla sain sain niputettua pöytään ja ”ruvstyckiin” useamman kappaleen niitä työstettäviä osia. Se vaati aina paljon miettimistä esivalmistelua,- kuten näiden jigien sorvaamista ja jyrsimistä, mutta sitä ei tarvinnut tehdä kuin kerran. Samoja osia tuli aina uudelleen ja uudelleen valmistettavaksi.
Ongelma vain oli kun niitä valmiit- kortteja piti laittaa sinne kirjanpito-reskontraan hyvin har…

....ihmeellinen koirani "Roi"....

Kuva
Kerrompa teille nyt minun tunnollisesta ja karvaisesta metsästyskaveristani.
Saatuani aikoinaan omakotitalon valmiiksi 1987 ja asetuttuamme siihen asumaan hankin kauan haaveissani olleen metsästyskoiran. Hain sen ”Kuivilan kennelistä” joka silloin vielä oli Sodankylässä. Täällähän tiedetään että jos mielii haukkuvaa lintukoiraa, sen silloin pitää olla joko ”Suomen pystykorva” tai ”Pohjan pystykorva”….niin tai ”Seipälän sekarotuinen”- joka noista haukkuvista on paras täälläpäin.
Itse otin silloin tuon Suomen pystykorvan.  Valitsin pentueesta juuri sen yksilön joka välittömästi ja rohkeasti tuli minun luokseni eikä millään halunnut lähteä siitä mihinkään.
Kotona rakensin sille iltatöinäni lämpimän ja ikkunallisen kopin meidän isossa kylpyhuoneessa, jonka se otti omaksensa jo rakennusvaiheessa. Usein se kävi siinä nukkumassa päiväunet ja myös yöunet ennen kuin vein kopin edes ulos.
Ulkona  laitoin takapihalle  kahden männyn väliin juoksunarun ja vein kopin siihen viereen. 
Roi viiht…