Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuuta 24, 2017.

...biisi Sodankylälle....

Kuva
Jos ette vielä ole kuulleet eikä nähneet niin reilut kolme vuotta sitten päätettiin ystäväni MaVi: n kanssa tehdä jonkinlaisen laulun Sodankylälle.  Sovittiin että minä ensin tekisin melodian pohjaksi hänen sanoitustyöhänsä.
Kirjoitin sitten nuotit kertosäkeineen valssin poljennolla ja lähetein sen raakileen MaVille sodankylään. Jonkin ajan kuluttua sain tuon sanoituksen e-mailiini. Se sopi loistavasti tuohon tekemääni nuottipohjaan äärimmäisen pienin 'viilauksin'. Sovittiin että sen nimeksi tulisi "Koti Sodankylässä".  Sanoituksen pohjalta sitten tein myös sovituksen joka siinä myös laajeni orkesterisovitukseksi ja tein tietenkin myös kaikille instrumenteille oman nuottinsa.
Sitten muusikkokaverini aikaisemmilta ajoilta Viljo Askola halusi tuon biisin levyttää.  Tietenkin annoin siihen luvan ja tässä on tulos:


No, ruokahalu kasvoi syödessä ja kun olin vauhtiin päässyt, tein vähän samanlisissa tunnelmissa ja samoin menetelmin- ja hiukan omakohtaisemman Foksin "…

....mietteitä Jouluna 2017.24.12....

Kuva
Olen ihan lapsesta saakka ollut ”jouluihminen”.  Ympärilläni on aina ollut paljon ihmisiä varsinkin jouluaattona.  Jo joulukuun alkaessa olen alkanut virittäytyä jouluun ja sen tunnelmiin.
Joululaulut radiossa, milloin niitä sieltä kuului, toi minulle aina hyvänolon tunteen.
Malttamattomana sitä aina odotti jouluaattoa.  Lapsuuden aikaiset lahjat, vaikka ne ainakin meillä olivat kovin vaatimattomia, tekivät minut onnelliseksi.  Vaikka usein niissä paketeissa olikin vain Äidin kutomat villalapaset- tai sukat, kuuluivat ne ainakin minulla ”pyhävaatteisiin” joita en pitänyt kuin pyhäpäivinä. 
Kovia paketteja en saanut kuin aniharvoin.   Yksi niistä miellyttävimmistä kovista paketeista oli upean ja kiltin tätini ”Muisto Tellervon” minulle hankkima huuliharppu jossa oli kaksi puolta. Toisella puolella äänilaji oli C-duuri ja toisella puolella taas oli A- molli.  Se oli sikäli merkityksellinen joululahja josta voin todella sanoa tuon minun musiikkiharrastukseni alkaneen.
Vaikka muutin väli…

....Kuusenhakureissu....

Kuva
Nyt kun tässä lähestytään tuota "joulun huipennusta", minulla muistui mieleeni eräs tavallista hankalampi kuusenhakureissu lapsuudesta. Olin siinä ehkä 11- vuotias ja veljeni Kari paria vuotta minua nuorempi. Sinä kesänä oltiin käyty marjareissulla uimavaaran kautta luolakummun seudulla jonne on matkaa kylästämme reilusti yli kolme kilometriä. Olin jo kolme vuotta hankkinut perheemme joulukuuset Uimaniemen yhteismetsistä ja tälläkin marjareisulla haukankatseeni löysi todella hienon kuusen joulua varten kuten aina näillä retkillämme. Painoin paikan tarkasti mieleeni.
Se talven alku olikin säiden puolesta tavallista ankarampi ja luminen. Jouluaattoon oli enää 4- päivää aikaa ja päätimme Karin kanssa lähteä hakemaan sen merkkaamani kuusen. Sinä pakkas-aamuna laitoin pikkukirveen vyölleni ja otimme vesikelkkamme mukaan ja siihen narua jolla voisimme köyttää kuusen kiinni kelkkaan. Sinä aamuna oli todellakin kova pakkanen ja aamu-uutisissakin kerrottiin meidän korkeudella olevan 33- …