....kantapään kautta, huolehtikaa nesteytyksestä!….
Olen jostain syystä saanut nyt niin paljon sähköpostia ja kyselyjä voinnistani että pitkän harkinnan tuloksena päätin kuin päätinkin kirjoittaa siitä tänne. Pääsen ehkä helpommalla. Saattaahan tästä olla apua myös muillekin samanlaisten oireiden kanssa painiville.

Eli tällä iällä varsinkin on äärimmäisen tärkeää huolehtia siitä että nauttii nestettä, ja varsinkin näin kuumilla keleillä kuin esimerkiksi tänä päivänä 18.7.2018 on.
Itse sain asiassa konkreettisen opetuksen tässä muutama viikko taakse päin.
Oli torstai-ilta ja löhöilin tapani mukaan sohvalla katsellen nauhoittamiani ohjelmia.
Huomasin että joissakin asennoissa jäseneni tahtoivat helposti alkaa kramppailemaan. Tämän tästä jouduin välillä nousemaan ja venyttelemään niitä.
Ehkäistäkseni noita kramppeja tein itselleni kylmän ’totin’- eli lasillisen ’Diasporalia’ jonka tiedän sisältävän Magnesiumia. Lisäksi nautiskelin vielä suolaista venäläistä metvurstia sellaisenaan muutamia siivuja.
Siitä ei kuitenkaan mielestäni ollut merkittävää apua noihin pieniin lihaskramppeihin jotka edelleen jatkuivat. En kiinnittänyt siihen kuitenkaan enää sen kummemmin huomiota.

Ohjelmat katsottuani, olin jo riittävän väsynyt ja painuin pehkuihin.

Yht’äkkiä heräsin siihen että olin nousemassa jonkun vieraan omakotitalon portaita ylöspäin ylläni vain lyhyet kalsarit ja t-paita! Olin potkaissut nähtävästi varpaani niihin portaisiin ja valpastunut siitä aiheutuneeseen kipuun.
Vastassani minulla oli talon isantä joka kyseli mitä asiaa.
Siinä vaiheessa aloin jo tunnistaa paikkaakin missä olin.
-”En ole pahoilla asioilla” - yritin isännälle vakuuttaa ja kerroin vielä että ilmeisesti olin kävellyt siihen unissani.
Sanoin vielä että hipsisin tästä takaisin kotiini joka on tästä muutama sata metriä tuolla ylempänä.
Miehen takaa sieltä eteisestä kuitenkin miehen vaimo sanoi että hän on jo soittanut poliisit, jotka sitten jo samaan syssyyn tulivatkin.

Poliisithan sitten tietenkin ensimmäisenä minut puhalluttivat, ja kun mittari ei edes värähtänyt, ottivat he myös sylkinäytteet samoin tuloksin.
Kun he kyselivät päivämääriä ja päivää mikä nyt on, olivat ne itsellenikin kumman hukassa? Paikan kuitenkin jotenkin tunsin missä kohtaa Kairatietä suunnilleen olin. Yritin saada heidät viemään minut kotiini putkan sijasta. He kuitenkin sanoivat että ”kyllä sinulle osoite löytyy”,- ja taluttivat minut sinne auton perään.
Kun auto sitten pysähtyi ja ovi avattiin, huomasin että oltiin keskussairaalan ensiapupolilla jossa minut ”piuhoitettiin” välittömästi, otettiin sydänfilmit ja kallofilmit sekä verikokeita ennennäkemättömän paljon.

Makoilin aikani siellä ensiavussa ja kun ilmeisesti kokeiden tuloksista alkoi selvitä jotain, toivat he tippapusseja ja toivat myös juotavaa ja kovasti kehoittivat minun juomaan mahdollisimman paljon.
Kyselivät myös olinko juonut viime aikoina mitään. Kun itsekin muistelin, eihän sitä ollut tullut juotua.
Siinä vaiheessa aloin jo kysellä milloin pääsisin kotiin, koska eihän minulla vaivaa mikään ja keikatkin pukkaa päälle. Ikäänkuin vastauksena kysymyksilleni, minua tultiin hakemaan varsinaiselle neurologiselle osastolle jossa kuulemani mukaan tehdään lisäkokeita koska olin ollut ilmiselvässä sekavuustilassa. Halusivat sulkea pois mahdollisen epilepsian tekijät.
No, minun oli sitten tyytyminen siihen, ja tottavie itsekin halusin asiasta varmuuden.
Verikokeiden ja muidenkin kokeiden tuloksena kuitenkin todettiin että minulla oli paha nestevajaus ja vähitellen nekin arvot alkoivat normalisoitua kun join todella paljon ja koko ajan minun kehoitettiinkin sitä tekemään.

Neljä vuorokautta olin tuolla osastolla kun viimein pääsin pois hyväkuntoisena. Tutkimukset kuitenkin tulee jatkumaan edelleenkin ja todella itsekin haluan jonkinlaisen varmuuden siitä että olen kunnossa. Muutenhan tapaus pyörisi koko ajan tuolla takaraivossani alitajuisesti.

Oma neuvo teille jotka tätä luette on: Älkää unohtako juoda nestettä, pitäkää aina juomapullo kätenne ulottuvilla….niinkuin minulla nykyisin on, oli hellettä tai ei!!!


Ehtoopuolella


Raatikaveri


Hyväntuulinen viheltelijä
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

...lestinheittoa ja bensanmyyntiä...

....Renne....

....ne pirun hammaslääkärireissut....

...elämäni kurjin ja surullisin lauantai...

....."Krupunaru" löysällä.....