Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuuta 18, 2018.

....nyrkkeilyharrastus kaiken muun lisäksi....

Kuva
Jo ennen joulua sain Erkka- nimiseltä kaverilta Orimattilasta toivomuksen että kirjoittaisin vähän siitä minun nyrkkeilyharrastuksestakin. Syytä kyseiseen toivomukseen en kyllä saanut mutta tässä se nyt  tulee:
Niin uskomattomalta kuin se  minun tutujeni mielestä ehkä kuulostaakin, noihin minun moniin harrastuksiini  kuten piirustuksen, musiikin, painin ja yleisurheilun  lisäksi juuri ennen murrosikääni innostuin  myös nyrkkeilyharrastuksesta,  vaikkakaan  sitä ei välttämättä edes minun räkäviisaristani noin äkkiä äkkiä katsoen  huomaa.  Ehkä sen syynä kai jollain tavalla pidän tätä sananlaskua joka on hieman uskonnollis-väritteinen  ja joka sopii niinkuin nakutettu  nyrkkeiljän huoneentauluun:
  -” On autuaampi antaa kuin ottaa.”  ;) Sen kuitenkin minun täytyy myöntää että nenäni  sisällä on kuin onkin  rustomöykky ja se aiheuttaa sen  että minun toinen sieraimeni on ikuisesti tukossa jos sitä ei leikata.


Armeija-aikoina Hiukkavaarassa jopa menestyinkin nyrkkeilyssä  kun voitin Prika…

....paimenpoikina ja metsästäjinä....

Kuva
Koulun kesälomien alettua saapui aina myös kyläämme Mäntylän taloon jokavuotinen minun ikäinen kesävieras Arto joka oli Raudanjoen poikia….arkisemmin sanoimme sitä kylää  ”Rauajoeksi”.
Hän oli Mäntylän sukulaisia mitä ilmeisimminkin. Ystävystyimme Arton kanssa aikakin läheisiksi kavereiksi. Keksimme aina jotain tekemistä eikä meillä juurikaan ollut ns. ’kuollutta hetkeä’ siinä mielessä. Aina meillä oli jotain tekeillä. Eräänä kesänä innostuimme kovasti jousiampumisesta.  Teimme niitä jousia kuusen oksista ja vuoleskelimme nuolet kyläsirkkeliltä löytämistämme sopivista rimoista ja niiden vuoleskelemisessa oltiin jopa hyviä.
Lähdimme niillä jousillamme jopa myös metsästelemään.  Löysimme aina joitakin metsäkanalintuja sieltä Uimavaarasta,- joita muuten silloin oli metsissä yleisestikin paljon.  Emme kuitenkaan päässeet ihan ampumaetäisyydelle niitä, koska tiedossamme oli, että  lintu ’pökertyisi’ meidän nuolistamme vasta kun olisimme niitä vähintään 20- metrin päässä.
Tehottomista…