Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuuta 4, 2018.

....Irti viinasta....

Kuva
Olen saanut runsaasti kyselyjä ja onpa minulta kyselty neuvojakin siitä kuinka itse aikoinani pääsin irti siitä ”viinanpirusta” joka minua piti otteessaan nuorempana. Ihmiset kaipaavat ”vertaistukea” siinä omassa ongelmassaan ja sen kautta rohkaisevia esimerkkejä omiin taisteluihinsa.
En tiedä kykenenkö ihan sellaiseen tällä tarinalla, mutta oman vaatimattoman tarinani kyllä voin tässä tuosta asiasta asiasta kertoa. Siitä kuitenkin olen itsessäni ylpeä että vaikka tuona aikana ryyppäsin niin hillittömästi, ei minun jokapäiväiset työni koskaan kärsineet siitä.  Koskaan en krapulani vuoksi jäänyt pois töistä. Tiedän kuitenkin että kaukana sekään ei varmasti enää olisi ollut.
Jotenkin minulla kyllä nyt arveluttaa pistää tänne blogiin peräti näin henkilökohtaisia asioita, mutta tämä on jo pitkään ollut niin isona kipeänä ”möykkynä” tuolla minun sydänalassani  ja toivoisin että tämän kirjoituksen jälkeen saisin jopa rauhan ja helpotuksen myös siihen.
Täytyy tässä myös tunnustaa että yrit…

....jääkiekkomestareita maalta....

Kuva
Katselin juuri eilen tuota UMK:n euroviisuvalintaa ja minua vähän arvelutti se uhoaminen että näytettäisiin suurin piirtein närhenmunat muille eurooppalaisille tuon valitun kappaleen ansiosta. Ei kannattaisi uhota! Sellaisesta minulla itsellänikin on karvaat kokemukset kouluajoilta.  J
Nuoruusaikana me harrastettiin syksyisin ja varsinkin alkutalvisin erittäin paljon jääkiekkoa  kylässämme.
 Aina niin kauan kunnes alkoi olla jo mahdotonta pitää sitä meidän kenttäämme kylämme edustan järven jäällä lumesta puhtaana lapioiden, omatekoisten lanojen ja lumikolien avulla. 
Jokainen joka on joskus Uimaniemessä talvisin käynyt, ymmärtää kyllä kuinka työlästä sen kentän ylläpito olisi ollut koko talven ajan  ilman konevoimia.
Reilusti yli sata metriä pitkällä roikalla saimme sinne kentälle jonkunlaista valoa juuri  meiltä kotoa.  Ei se yhden hehkulampun  valo kyllä todellakaan häikäissyt, mutta hyvin me silläkin toimeen tultiin.
Kaikki varusteet meillä oli tietenkin itse tehtyjä ihan jääki…