Pikku- E-huoltamon tapauksia


Pikku-E-huoltamon tapauksia
Koska minulta oikein pyydettiin näitä, niin ajattelin muutamia tuosta täällä kertoa.

Niin kuin kaikki jo tietävät, meillä oli ”allekirjoittamattomat sopimukset”  ’kulman poikien kanssa’ ja se sopimus päti hyvin aina tämän huoltamon loppuun asti.
Kyseinen sopimus käsitti ’poikien’ lämmittelyoikeudet myymälän tiloissa pakkasilla ja molemminpuolinen epävirallinen ’huolenpito’ ja valvonta kaikissa tilanteissa sikäli kun se oli mahdollista.  Tämä yhteistyö toimi todella hyvin.  Sehän toi myös meille paljon asiakkaita.

Kerran meille ilmoitettiin että poliisi tekee valvontaiskun juuri  näille kulmille ja meidän pitää laittaa pesuhalli kiinni erään viikonlopun aikana.
Ilmoitettiin myös että sinne meidän pesuhalliin oli tulossa valokuvaajia.  Valokuvaaja olisi myös tien vastakkaisella puolella hotelli Polarin vinttikerroksissa kuten myös jossakin Lapinmaan kiinteistön tiloissa jossa on näkymä noille ”kulmille”.

Tuli kyseinen viikonloppu ja juuri silloin ”Kulma” puhdistui ja siistiytyi koko viikonlopun ajaksi. Niinä iltoina ei ollut mitään järjestyshäiriöitäkään noilla kulmilla. Pesuhallin valokuvaaja ei ottanut ainuttakaan valokuvaa tuona aikana minun työvuoroni aikana.  Sen viikonlopun meno oli jopa tylsää minun mielestäni.
Pettyneinä kasasivat valokuvaajat vehkeensä silloin sunnuntai-iltana ja Norttia oli palanut paljon kun menin siivoamaan sitä pesuhallia.
Seuraavana iltana- maanantaina jo tuttu meno jatkui kuin mitään ei olisi ollutkaan.  ;)

Seuraava tapaus:
Oli perjantai-iltapäivä ja ”pojat” olivat taas järjestäytymässä ’kentälleen’ viikonlopun ajaksi.  Uskon että heillä oli sovitut työvuorot kullekin illalle.
Tuttu porukka taas ilmaantui sille kentälle ja yksi….sanotaan vaikka E (koska en halua oikealla nimellä)- tuli ostamaan nortti-askia. Samalla E vilkaisi siinä ulos ja huomasi-kuten minäkin että niiden poikien joukkoon oli ilmaantunut ihan oudonnäköinen jätkä ilmeisesti myymään ”omia tuotteitaan”.
E  teki ostoksensa ja sanoi toisesta suupielestään ”p****le”! Mennessään kaivoi taskustaan lyhytteräisen kääntöveitsen ja käveli kiivaasti tuota outoa miestä kohden.
Huomasin sen kuten huoltomiehemme Eki ja sanoin Ekille ”mene”. Eki juoksi E-n vierelle ja karjaisi: ”puukko pois perkele!”  E livautti puukkonsa nopeasti päällystakkinsa sivutaskuun ja sanoi: ”Mikä vitun puukko”?
Muuta ei tarvittukaan kun se”outo jobbari” sai jalat alleen, eikä sitä sen koommin näkynytkään kulmilla. 


Tuolloin asuin siinä Koskikadulla ”Antikaisen”- talon yläkerrassa josta ei ollut tuohon työpaikalleni kuin vajaat pari sataa metriä.  Asuin siinä silloisen tyttökaverini kanssa.
Tyttökaverini serkkupoika M opiskeli silloin poliisiksi Tampereella. Opiskelu oli silloin jo ihan lopuillaan ja he saivat VR:ltä aina vapaaliput ’kotireissuilleen’ kun he partioivat junassa ja pitivät järjestystä yllä täydellisissä poliisipuvuissaan.
M   oli ollut taas viikonloppulomillaan ja tuli meille jo hyvissä ajoin ennen junan lähtöä poliisipuvussaan.
Siinä kahvia juodessamme M  tuumi että:  ”olisi se mukava kaverien kanssa ’narauttaa’ kossupullon korkki matkalla kun ei ole työvuoroakaan”.
Sanoin M-l le että: ”nyt puhut oikealle miehelle,  kun lähden viemään sinua junalle niin haetaan se pullo sinulle.”

Lähdön hetki tuli.  Ongelmaksi osoittautui se M:n poliisipuku.  Se me ratkaistiin sillä että M  pukee sen minun hautajaisiin hankkimani pompan (päällystakin) yllensä ja tutkittiin vielä että ne poliisimerkit M-n kauluksessa eivät näy kunhan M ei kääntele päätään.

No, lähdettiin sitten Kulman kautta rautatieasemalle ja M-llä oli se pomppani päällä. Korkalokadulla etsin juuri minulle hyvän kaverin E-n ja ja ajoin hänen kohdalle.  Aukaistuani ikkuna siitä pikkuFiatistamme, E kysyi heti : ”Mitä sais olla?”  Sanoin: ”yksi kossu”
Yht’äkkiä  E:n kasvojen ilmeet muuttuivat ja ne menivät ihan vihaiseksi.
Hän sanoi: ”Luuletko sie Leksa perkele että mie myyn viinaa”!
Silloin mulla välähti että ne  M-n  poliisikaulukset jotenkin vilahtivat E:lle! 
Yritin kaikkeni ja Selitin E:lle että tämä on minun serkkupoika joka on poliisikoulussa ja on menossa Tampereelle poliisikouluun takaisin.
No, nuo selitykset eivät riittäneet ja M jäi sillä kertaa ilman kossupulloansa.
Jälkeenpäin E tuli mulle purkautumaan että:  ”Vittumaiseen paikkaan minut laitoit Leksa” 
No, tottahan se tosiasiassa olikin.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

...lestinheittoa ja bensanmyyntiä...

....Renne....

....ne pirun hammaslääkärireissut....

...elämäni kurjin ja surullisin lauantai...

....."Krupunaru" löysällä.....