Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuuta 8, 2019.

...Syyllisyyden raskas taakka...

Kuva
Olin silloin suunnilleen 11-vuotias. Oli talvi parhaimmillaan ja meillä kotona sillä hetkellä ei ollut minkäänlaista  potkukelkkaa.
Sain kuitenkin aina helposti lainattua Aapolasta nelisen vuotta nuoremman serkkuni Joukon potkukelkkaa että pääsin laskettelemaan sitä Uimavaaran huimaa mäkeä.  Varsinkin keväisin meillä oli kovasti vauhdin hurmaa sillä yöpakkasten jäädyttämällä tiellä. Tuona päivänä se vauhti vain ei kumma kyllä kuitenkaan tyydyttänyt minua.  Sillä kertaahan minulla oli myös Jouko mukana kyydissä. 
Pari kertaa Uimavaaran laskettuamme tultiinkin yhteistuumin siihen tulokseen että se vauhti ei meille riitä. Jouko hieman pelkäsi kun kerroin hälle suunnitelmastani laskea se Kenttävaaran mäki, mutta osasin aina hyvin manipuloida hänet. Niin myös tälläkin kertaa kun kerroin että siinä ei voi olla mitään vaaraa. Se lumen pinta oli vielä niin sopivasti jäässäkin että vauhtia varmaankin piisaisi.
Tietenkinhän me tiesimme- tai lähinnä ainakin minä tiesen että se on suorastaan j…

..."Roju-Penkko" ja hänen 'huollettu' polkupyöränsä...

Kuva
Lapsuuteni- ja nuoruuteni aikaan meidän kylässä asusteli hyväntahtoinen tarinaniskijä ja erittäin taitava suutarinkin töitä tekevä Benjam Keskitalo.Häntä kuitenkin kutsuttiin kylässä arkisesti ”Roju-Penkoksi” syystä, mikä minulle koskaan ei ole selvinnyt.Kyseisen nimen takana voi olla joku monipolvinen selitys, olihan Penkko eläissään jotenkin ”eirityinen”.

Hän oli mielestäni täydellinen klooni Aku Korhosesta, varsinkin rooleissa joissa Aku oli täysin ilmeetön ja yksitotinen.Esimerkiksi minä en koskaan nähnyt Penkon edes hymyilevän kertoessaan niitä hauskoja juttujansa. Hän oli täysin Aku Korhosen näköinen ja oloinenkin.

Hän rakensi aikoinaan itselleen mökinkin Uimaniemen tien varteen ”Leikkausmäen” kylkeen lähelle Honkalan tienhaaraa, mutta ei asunut siinä kuin ehkä muutaman yön.Sanoi että mökissä kummitteli eikä hänellä riittänyt juttuja niiden kanssa raatailemaan yön aikoina.
Hän mieluummin asusteli, milloin Uimaniemessä tai Murtomaassa.

Murtomaassa hän asui paljon minun mummolass…